Αρχίζει η νέα σχολική χρονιά

 

Η ξένοιαστη κι όμορφη εποχή του καλοκαιριού πέρασε γρήγορα και φέτος, όπως περνά κάθε ωραίο στη ζωή. Οι μέρες των καλοκαιρινών διακοπών είναι τώρα μια γλυκιά ανάμνηση. Από σήμερα 11 Σεπτεμβρίου τα σχολεία άνοιξαν πάλι τη ζεστή αγκαλιά τους, για να δεχτούν το μαθητόκοσμο κοντά τους. Σαν τα χελιδόνια στις φωλίτσες μας γυρίσαμε στο σχολείο που μας περιμένει με χαρά, για να συνεχίσουμε και φέτος τον ωραίο πνευματικό αγώνα μας. Κάθε αγώνας απαιτεί μεγάλες προσπάθειες. Ευχόμαστε όλοι μας να έχουμε καλή χρονιά γεμάτη υγεία, χαρά και πρόοδο.

Χρήστος Κριεμπάρδης

Το σχολείο μας έγινε ολοήμερο

Αχ πόσο χαρούμενη είμαι, το σχολείο μας έγινε ολοήμερο. Μόλις το άκουσα χάρηκα πάρα πολύ. Μου αρέσει πάρα πολύ γι' αυτό εγώ πηγαίνω.
Αυτές τις ώρες από τις μία και μισή μέχρι τις τέσσερις, η κυρία Αναστασία θα είναι υπεύθυνη για να πραγματοποιείται το ολοήμερο.
Το ολοήμερο έχει ως κανονισμό: Αυτά τα παιδιά που κάθονται ολοήμερο θα τρώνε το φαγητό τους στο σχολείο, θα γράφουν τις ασκήσεις που έχουν και μετά θα ακολουθούν κάποιες ειδικότητες.
Αυτό το πρόγραμμα μου αρέσει πολύ και μακάρι να μην γίνει κάπως αλλιώς.

Αγγελική Θεοδώρου, Στ΄ τάξη

Από πέρυσι θέλαμε να γίνει το σχολείο ολοήμερο. Γιατί θα έρχονται πολλές ειδικότητες και θα μαθαίνουμε πιο πολλά. Ήρθε η μέρα για το σχολείο μετά απ' το καλοκαίρι. Πηγαίναμε στο σχολείο κάνοντας ολοήμερο. Αρχίσαμε το μάθημα, μας είπαν οι δάσκαλοι πως δεν ισχύει το ολοήμερο. Εμείς δεν χαρήκαμε πολύ. Πέρασε μια βδομάδα και οι δάσκαλοι μας ανακοίνωσαν ότι από αύριο θα κάνουμε ολοήμερο. Το ολοήμερο θα ήθελα να ισχύει για πάντα.

Αναστασία Μπράβου

Φέτος όπως κάθε χρόνο στις 11 Σεπτεμβρίου, άνοιξαν τα σχολεία, αλλά με κάτι καινούργιο. Την δημιουργία των ολοήμερων σχολείων. Η ιδέα με ενθουσίασε και αμέσως γράφτηκα στο ολοήμερο σχολείο μαζί με πολλά άλλα παιδιά. Έτσι το πρωί 8:15 αρχίζουμε και στις 4 το απόγευμα τελειώνουμε. Τρώμε το μεσημέρι σχολείο μόλις τελειώσει το κανονικό και μετά αρχίζουμε το ολοήμερο.
Μέχρι τώρα μου αρέσει πάρα πολύ, γιατί μαθαίνουμε καινούργια και άγνωστα μαθήματα, αλλά πιστεύω πολύ χρήσιμα.
Όπως Ολυμπιακή παιδεία που μου αρέσει πάρα πολύ, το μάθημα της πληροφορικής ένα πολύ χρήσιμο μάθημα, γιατί τώρα τα πάντα δουλεύουν μέσω ηλεκτρονικών. Επίσης κάνουμε προετοιμασία μαθημάτων για την άλλη μέρα καθώς και γυμναστική. Για αυτούς τους λόγους πιστεύω ότι το ολοήμερο σχολείο είναι ένα βοήθημα για το μέλλον των μαθητών.

Μαριφαίη Δεδεμπίλη, Β΄ τάξη

Την πρώτη μέρα στο ολοήμερο μου άρεσε. Την Δευτέρα και την Τετάρτη κάνουμε πληροφορική. Κάνουμε Ολυμπιακή Παιδεία και μαθαίνουμε για τους Ολυμπιακούς αγώνες. Στο ολοήμερο περνάω πολύ ωραία με την κυρία Αναστασία που έρχεται από τα Ταρσινά για να κάνουμε το ολοήμερο.
Οι μισοί συμμαθητές μου έρχονται στο ολοήμερο, οι άλλοι μισοί δεν έρχονται.

Κατερίνα Καλαντζή, Δ΄ τάξη

Εδώ και καιρό προσπαθούσαμε να κάνουμε το σχολείο μας ολοήμερο. Έτσι από φέτος το σχολείο μας έγινε ολοήμερο. Στο ολοήμερο τα παιδιά περνούν φανταστικά και ψυχαγωγούνται με πολλές δραστηριότητες όπως ο χορός, γυμναστική, η μουσική, κομπιούτερ και Ολυμπιακή παιδεία.

Μαρία Φρονιμάδη, Στ΄ τάξη

Το ξεκίνημα του σχολείου μας - Δυστυχώς λειτουργούμε ως τριθέσιο.

Όπως όλα τα ευχάριστα περνούν γρήγορα έτσι και το καλοκαίρι πέρασε. Εμείς έπρεπε να γυρίσουμε στο σχολείο μας. Έπρεπε να αφήσουμε πίσω μας το όμορφο καλοκαίρι, τη θάλασσα και την ξενοιασιά.
Η μέρα του αγιασμού ήρθε, στο σχολείο συνάντησα όλες τις φίλες μου. Η χαρά ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπά μας, είχαμε πολύ καιρό να βρεθούμε.
Χαιρετίσαμε τους δασκάλους μας, τους είχαμε επιθυμήσει. Μετά το τέλος του αγιασμού ο διευθυντής του σχολείου, μας ανακοίνωσε κάτι δυσάρεστο.
Είπε ότι το σχολείο μας από τετραθέσιο θα γίνει τριθέσιο.
Αυτό μας στενοχώρησε πολύ, γιατί τώρα δεν θα κάνουμε γυμναστική, ούτε μουσική και αγγλικά. Όλοι ήμασταν πολύ στενοχωρημένοι: δάσκαλοι και παιδιά.
Ο διευθυντής τους σχολείου μας είπε ότι θα αγωνιστούμε για αυτό. Ακόμα περιμένουμε με αγωνία αν θα γίνει το σχολείο τετραθέσιο ή τριθέσιο.
Μακάρι τα αγγλικά, η γυμναστική και η μουσική να ακουστούνε ξανά στο όμορφο σχολείο μας.

Μαρία Σοφού, Ε΄ τάξη


Το βάψιμο και τα νέα έπιπλα στο σχολείο μας

Φέτος το σχολείο είναι πολύ ανανεωμένο. Πριν το ξεκίνημα της χρονιάς βάφτηκε το σχολείο. Ακόμα ανανεώθηκαν τα θρανία και οι έδρες που αμέσως ομόρφυναν τις αίθουσες του σχολείου. Μάλιστα εκτός από τα έπιπλα των τάξεων αποχτήσαμε ψυγείο και φούρνο μικροκυμάτων που ήταν απαραίτητα για το ολοήμερο.

Μαρία Φρονιμάδη, Στ΄ τάξη

Μια μέρα ο διευθυντής του σχολείου μας ανακοίνωσε ότι θα έρθουν καινούργια έπιπλα.
Πέρασαν ώρες και ξάφνου ένα φορτηγό γεμάτο με καρέκλες, έδρες, βιβλιοθήκες και θρανία ήρθαν για να ξεφορτώσουν. Τα παιδιά χάρηκαν και πήγαν να ξεφορτώνουν. Ήρθε και η καθαρίστρια βοήθησε και αυτή. Η ώρα ήταν 4:00, έπρεπε να φύγουμε. Η καθαρίστρια έμεινε μόνη της. Έπλυνε τα θρανία και τις έδρες, τα έβαλε στην θέση που εμείς είχαμε πει. Χαρήκαμε πάρα πολύ με τα καινούργια έπιπλα.

Αναστασία Μπράβου

Ο Σύλλογος γονέων μαζί με τους δασκάλους του σχολείου μας έβαψαν το σχολείο μας και έβαλαν καινούργια θρανία. Έτσι το σχολείο μας έγινε πολύ όμορφο και καθαρό. Πρέπει όμως εμείς τα παιδιά να το προσέχουμε να μην λερωθεί, όπως προσέχουμε το σπίτι μας, για να είναι πάντα καθαρό και όμορφο και να το θαυμάζουν όλοι.

Νανά Ζάρκου

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ