"Οι καταστροφές στην παραγωγή του χωριού μας"


Κατάγομαι από μια περιοχή που ασχολούνται όλοι με την καλλιέργεια της σουλτανίνας. Πάρα πολλοί τόνοι σουλτανίνας εξάγονται σε χώρες της Ευρώπης αλλά και στη χώρα μας.
Φέτος ήταν μια χρονιά πολύ δύσκολη για το χωριό μας γιατί έγιναν σημαντικές καταστροφές στην παραγωγή μας που ποτέ το χωριό δεν το είχε ξαναπάθει. Ολόκληρα κτήματα καταστράφηκαν από τις βροχές που έπεφταν καθημερινά και που είχαν σαν αποτέλεσμα το σάπισμα των σταφυλιών.
Αυτό που έγινε ήταν καταστροφικό για το χωριό μας γιατί τα έξοδα καλλιέργειας είναι πάρα πολλά και πολλοί άνθρωποι φέτος δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν ούτε τα έξοδα αυτά.
Εύχομαι αυτή η χρονιά να ήταν η τελευταία που συμβαίνει αυτό γιατί όλοι οι κάτοικοι του χωριού μου δουλεύουν σκληρά κάθε χρόνο και θα πρέπει να παίρνουν όσα τους αξίζουν.
Στάθης Πάπουτσης

 

Τα προβλήματα του χωριού μας


Τα προβλήματα που έχουμε στο χωριό μας είναι το νερό γιατί συνέχεια μας το κόβουνε και λένε ότι χάλασε ο σωλήνας, ότι θέλει άλλαγμα ο σωλήνας και δεν έχουμε νερό για να πλυθούμε, για να πλύνουμε τα ρούχα στα χέρια να πλύνουμε τα πιάτα και πολλά άλλα.
Αυτό που κάνουνε είναι πολύ άσχημο γιατί ο καθένας θέλει να πλυθεί να πλύνουνε τα ρούχα να πλύνουνε τα πιάτα.
Κατερίνα Καλαντζή

 

Αν ήμουν Δήμαρχος…
Πριν λίγες μέρες έγιναν οι εκλογές. Οι Δήμαρχοι μιλούσαν για τα προβλήματα του χωριού και υπόσχονταν ότι θα κάνουν έργα στο χωριό μας. Εγώ πιστεύω ότι δεν πρέπει να είναι μόνο λόγια, και να πραγματοποιήσουν όλα αυτά που είπαν και να μην τα ξεχάσουν.
Αν ήμουν Δήμαρχος θα πραγματοποιούσα όσα έλεγα πριν τις εκλογές, και αυτοί που με ψήφισαν να έμεναν ικανοποιημένοι και χαρούμενοι για την σωστή επιλογή.
Μαρία Φρονιμάδη

Τα προβλήματα του χωριού μας
Το χωριό μας είναι μεγάλο και όμορφο, αλλά δυστυχώς έχει πολλά προβλήματα. Πρώτα απ' όλα κάτι που γίνεται από μας είναι τα σκουπίδια, τους σκουπιδοτενεκέδες γιατί τους έχουμε;
Επίσης το γυμναστήριό μας ακόμα δεν έχει τελειοποιηθεί.
Μαρία Φρονιμάδη Ε' τάξη

Αν ήμουν Δήμαρχος
Αν ήμουν Δήμαρχος θα έφτιαχνα το γυμναστήριο, θα έφτιαχνα τους δρόμους όπου έχουν λακκούβες, θα έφερνα καθαρό νερό στα σπίτια, θα έκανα ένα γήπεδο κοντά στο χωριό και μια παιδική χαρά στην πάνω γειτονιά.
Θα έβαζα ταμπέλες στα σημεία που παίζουν παιδιά για να προσέχουν οι οδηγοί.
Ακόμα θα έφτιαχνα μια μεγάλη αίθουσα για να μαζεύονται τα παιδιά του χωριού να παίζουν, να συζητούν και να διασκεδάζουν όλα μαζί.
Όταν μεγαλώσω θα ήθελα να γίνω κι εγώ Δήμαρχος και να κάνω όλα αυτά που σκέφτομαι.
Κωνσταντίνος Καλατζής Δ' τάξη


Αν ήμουν Δήμαρχος
Αν ήμουν δήμαρχος θα έκανα πάρα πολλά, για τα χωριά.
Θα έφτιαχνα παιδικές χαρές, πλατείες για να παίζουν τα παιδιά.
Θα έφερνα το νερό σε όλα τα χωριά και να μην κουβαλούσαν οι άνθρωποι με τα μπουκάλια για να πιουν.
Με τους ξένους που ζουν στον τόπο μου στους Αλβανούς θα φρόντιζα να είναι πιο ήσυχοι, να μην τσακώνονται, να μην κλέβουν.
Πάνω από όλα όμως θα ήθελα όλες οι κοινότητες να είναι αγαπημένες μεταξύ τους.
Μαρία Σοφού Δ' τάξη

Αν ήμουν δήμαρχος
Αν ήμουν δήμαρχος θα έκανα τα πάντα. Θα έλεγα να μ ην πετάνε σκουπίδια κάτω στον δρόμο γιατί θα βρωμίσουμε το χωριό μας.
Θα έφτιαχνα παιδότοπους να έπαιζαν τα παιδιά και πάρκα, πολλά δέντρα. Θα έφτιαχνα σπίτια για να μένουν οι φτωχοί άνθρωποι. Θα έκανα έργα για να έχουν νερό οι κάτοικοι του Δήμου.
Γιάννης Καπώλης Δ' τάξη

Αν ήμουν Δήμαρχος
Αν εγώ ήμουν Δήμαρχος πρώτα απ' όλα θα έλυνα τα προβλήματα της Στιμάγκας.
Θα έφτιαχνα το νερό, θα φρόντιζα να μην υπάρχουν πεταμένα σκουπίδια στη μέση του δρόμου. Για τα παιδάκια θα έφτιαχνα πάρκα να πάνε βόλτες. Στους δρόμους θα έβαζα ταμπέλες που δείχνουν από πού να πάμε. Πολύ θα ήθελα να ήμουν Δήμαρχος και να έφτιαχνα αυτά που σκέφτομαι.
Ιωάννα Σότα Γ' τάξη

Αν ήμουν Δήμαρχος…
Εγώ αν ήμουν δήμαρχος πρώτα πρώτα θα τελείωνα το γυμναστήριο. Θα έκανα ότι περνάει από το χέρι μου να κρατήσω το σχολείο τετραθέσιο. Για το θέμα του νερού θα έφερνα καθαρό νερό από τις σωλήνες για να ανοίγουμε τη βρύση μας και να πίνουμε καθαρό νερό. Θα τελείωνα το καμπαναριό της εκκλησίας, τις κούνιες του σχολείου, θα έφτιαχνα δρόμους, άλση και άλλες παιδικές χαρές.
"Όμως όλα αυτά που λέω τα εννοώ"!!!
Χρυσέτα Φούζα Δ' τάξη

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ