Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ

Το μάθημα της Ολυμπιακής Παιδείας

Το μάθημα της Ολυμπιακής Παιδείας μου αρέσει επειδή μαθαίνω για τους Ολυμπιακούς αγώνες. Ο κύριος Γιάννης μας βάζει και να γράφουμε ασκήσεις. Ο κύριος μας βγάζει καμιά φορά έξω και παίζουμε διάφορα παιχνίδια μέχρι να χτυπήσει κουδούνι για να βγούμε διάλειμμα. Μετά ο κύριος Γιάννης φεύγει και πάει σε άλλα σχολεία και σε άλλα χωριά.

Κατερίνα Καλαντζή, Δ΄ τάξη

Φέτος στο σχολείο μας ήρθε μια καινούργια ειδικότητα που θα την κάνουμε με τον κύριο Γιάννη. Αυτό είναι το μάθημα της Ολυμπιακής Παιδείας.
Αυτό το μάθημα μας ωφελεί πολύ επειδή θα ξέρουμε πάρα πολλά πράγματα για τους Ολυμπιακούς αγώνες που θα γίνουν στην Αθήνα το 2004. Ακόμα μπορούμε να μάθουμε πολλές πληροφορίες για τους αρχαίους Έλληνες από τον κύριο Γιάννη που μας λέει και θα μας λέει γι' αυτούς.
Μου αρέσει πολύ αυτό το μάθημα και μου δίνει δύο πράγματα. Πρώτον περνάω πολύ ωραία και δεύτερον έχω πολλές γνώσεις.

Αγγελική Θεοδώρου, Στ΄ τάξη

Μία μέρα μάθαμε απ' την κυρία μας πώς θα' ρθει ένας κύριος να μας κάνει "Ολυμπιακή Παιδεία". Ενθουσιαστήκαμε πολύ. Μέχρι τώρα έχουμε μάθει πολλά αγωνίσματα και παλιά και καινούργια. Ο κύριος Γιάννης είναι πολύ καλός.
Το μάθημα μαζί του είναι πολύ ωραίο. Καμιά φορά βγαίνουμε κι έξω και παίζουμε διάφορα παιχνίδια. Θα ήθελα αυτός ο κύριος να έρχεται συχνά στο σχολείο μας.

Αντέλα Σότα, Δ΄ τάξη

Σε λίγο καιρό στη χώρα μας θα αρχίσουν οι Ολυμπιακοί αγώνες και σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας κάνουμε Ολυμπιακή Παιδεία. Μιλάμε για τα αθλήματα, τα 7 θαύματα του κόσμου και για άλλα πράγματα σχετικά με τους Ολυμπιακούς αγώνες και την αρχαιότητα.

Μαρία Φρονιμάδη, Στ΄ τάξη

Οι Ολυμπιακοί αγώνες θα γίνουν του χρόνου στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα του χρόνου θα γίνουν οι Ολυμπιακοί αγώνες και θα έρθουν άνθρωποι από όλες τις χώρες του κόσμου για να παρακολουθήσουν από κοντά.
Για να γίνει αυτό θα πρέπει να γίνουν έργα. Θα πρέπει να φτιαχτούν ξενοδοχεία γιατί οι άνθρωποι που θα' ρθουν θα είναι πάρα πολλοί. Θα γίνει και το "Ολυμπιακό χωριό" για να μείνουν οι αθλητές.
Επιτέλους θ' ανάψει στην Ελλάδα η "Ελληνική φλόγα" όπου και θα παραμείνει ως τη λήξη των αγώνων.

Ιωάννα Σότα, Ε΄ τάξη


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ