ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2005

Η γιορτή του ΠολυτεχνείουΣτις 17 Νοεμβρίου του 1973 οι φοιτητές ξεσηκώθηκαν και κλείστηκαν στο Πολυτεχνείο, γιατί ήθελαν να διώξουν τους δικτάκτορες που είχαμε στη χώρα μας
από τις 21 Απριλίου 1967. η δικτακτορία των συνταγματαρχών διέλυσε τη Βουλή ,κατάργησε βασικές ελευθερίες του λαού και απαγόρευσε τη λειτουργία των πολιτικών κομμάτων. Η ζωή των Ελλήνων την περίοδο εκείνη είχε γίνει πολύ δύσκολη. Οι φοιτητές που είχαν κλειστεί μέσα στο Πολυτεχνείο έφτιαξαν έναν πρόχειρο ραδιοφωνικό σταθμό, για να καλέσουν το λαό να αντιδράσει και να διώξουν τους δικτάκτορες. Έλεγαν συνθήματα όπως "ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ", "ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ" ,κ.α., τραγουδούσαν επαναστατικά τραγούδια και ζητούσαν βοήθεια από τους συμπατριώτες τους ,φάρμακα, νερό κ.α.
Ξημερώματα της 17ης Νοέμβρη, ένα τανκ παραβίασε το χώρο του Πολυτεχνείου ρίχνοντας τη σιδερένια καγκελόπορτα. Πολλοί φοιτητές τραυματίσθηκαν κι άλλοι σκοτώθηκαν. Έτσι έληξε η εξέγερση των φοιτητών ,αλλά όλη τους η προσπάθεια είχε αποτέλεσμα.

Η δικτατορία " έπεσε" και στη χώρα μας από τότε έχουμε δημοκρατία.
Στο σχολείο μας κάναμε γιορτή, για να τιμήσουμε τα παιδιά αυτά που πάλεψαν για να έχουμε στη χώρα μας δημοκρατία. Είπαμε ποιήματα ,τραγούδια ,παίξαμε θεατρικό και είδαμε βίντεο και φωτογραφίες με τα γεγονότα του Πολυτεχνείου.
Γκρεσίλντα Τζέπη, Γιονίντα Μουρσέλι ,Μαρία Ανδρικοπούλου ,Δ΄

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ